Όσα Πρέπει να Ξέρετε για τις Ξύλινες Τάβλες Εξωτερικού Χώρου




Στην εποχή μας, οι δυνατότητες μεταμόρφωσης και αναβάθμισης του χώρου είναι πάρα πολλές και προσαρμόζονται σε κάθε τσέπη και απαίτηση.

Ειδικά το ξύλο, ως αγαπημένο υλικό όλων, είναι πλέον το must σε κάθε περιβάλλον που θέλει να προσδώσει μια προσεγμένη όψη πολυτέλειας και οικείας ατμόσφαιρας.

Πέρα από τα έπιπλα και τις όποιες ξύλινες κατασκευές, τα τελευταία χρόνια το ξύλο έχει βρει μεγάλο πεδίο εφαρμογής στα πατώματα, εσωτερικού αλλά και εξωτερικού χώρου.

Η τοποθέτηση ξύλινου πατώματος είναι η ιδανική λύση για να ανανεώσετε τον χώρο σας. Αναβαθμίστε τον κήπο και τη βεράντα σας τοποθετώντας δάπεδο από ξύλινες τάβλες εξωτερικού χώρου για πατώματα και δημιουργήστε όμορφους διάδρομους για τον χώρο του μπάρμπεκιου ή της πισίνας.

Επιπλέον, εάν είστε επιχειρηματίας αναβαθμίστε αισθητικά χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Οι χρήσεις του ξύλου για δάπεδο είναι αμέτρητες, το ίδιο και οι μορφές του. Μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία διαστάσεων, χρωμάτων αλλά και σχεδίων, για να δημιουργήσετε ένα πάτωμα υψηλής αισθητικής σε κάθε εξωτερικό, προσωπικό ή επαγγελματικό χώρο.

Η τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου εξωτερικού χώρου, γίνεται με μια πληθώρα ξύλινων κατασκευών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ποιοτικά ξύλινα πλακίδια, απλά ή κουμπωτά ή ξύλινες σανίδες πατώματος. Ανάλογα με το είδος ξυλείας τους, τοποθετούνται με διαφορετικό τρόπο προσφέροντας το ανάλογο αισθητικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση η κάθε επιλογή, θα σας δώσει μια ασφαλή και πολύ όμορφη φυσική εμφάνιση, που θα διαρκέσει στον χρόνο χωρίς φθορές.

Τα ξύλινα πλακίδια δεν έχουν ακίδες και διατηρούν την αίσθηση της θερμοκρασίας του χώρου, ώστε να παρέχουν απόλαυση σε κάθε πάτημα με γυμνό πόδι.

Ωστόσο, τα πιο διαδεδομένα δάπεδα εξωτερικού χώρου είναι τα γνωστά Deck. Τα Deck πατώματα εξωτερικού χώρου είναι ξύλινα δάπεδα από τροπική ξυλεία, που έχουν λεία ή ριγωτή-αντιολισθητική επιφάνεια, αν προορίζονται για χώρους πισίνας. Λόγω της φύσης τους επιδεικνύουν εξαιρετική αντοχή στην υγρασία και αποτελούν θαυμάσια επιλογή για κάθε εξωτερικό χώρο.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη και χρώματα ξύλινων σανίδων, ωστόσο τα κυριότερα είναι τα ακόλουθα.

Τo Teak Burma έχει καφέ ανοιχτό χρώμα, είναι πολύ σταθερό με εξαιρετική αντοχή στην υγρασία. 

Το αντίστοιχο Teak Αφρικής έχει καφέ χρυσαφί χρώμα, που στο φως του ηλίου μοιάζει σκούρο καφέ. Έχει την ίδια ανθεκτικότητα απέναντι στην υγρασία, ωστόσο είναι πιο σκληρό σαν ξύλο. Το Iroko, έχει πολύ καλές μηχανικές ιδιότητες και χρώμα ανοιχτό καφέ που μεταβάλλεται στο φως σε χρυσαφί. 

Το Bangiral προέρχεται από την τροπική ξυλεία της Ινδονησίας και έχει σκούρο καφέ-κόκκινο χρώμα. Χρησιμοποιείται αποκλειστικά για εξωτερική χρήση και έχει δυο πλευρές, από τις οποίες η μια είναι λεία και η άλλη έχει αντιολισθητικές ραβδώσεις. Μπορείτε να το τοποθετήσετε και από τις δυο πλευρές, ανάλογα με την χρήση που το προορίζετε. Τέλος, πολύ διαδεδομένο είναι το Πεύκο Εμποτισμού, που βγαίνει σε χρώματα καφέ και πράσινο. Ο εμποτισμός του γίνεται με οικολογικά υλικά, κάτω από συνθήκες υψηλής πίεσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το υγρό που εμποτίζεται να εισχωρεί εις βάθος στο ξύλο, προστατεύοντας το από τη φθορά.

Οι ξύλινες τάβλες Deck είναι μια οικονομική λύση που προσφέρει κομψότητα και αντοχή στον χρόνο. Οι τιμές στο εμπόριο κυμαίνονται συνήθως από 5-30 ανά τεμάχιο. Ωστόσο, η τιμή της σανίδας εξαρτάται από την ποιότητα του ξύλου, αν η τάβλα είναι εμποτισμένη, λεία, αντιολισθητική ή αυλακωτή, καθώς και από τις διαστάσεις της. Θα βρείτε στο εμπόριο μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και διαστάσεων για να ντύσετε τον χώρο σας σύμφωνα με το προσωπικό σας γούστο.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα Καλύτερα Χριστουγεννιάτικα Είδη στην Αθήνα με Eshop

Η Καλύτερη Ενυδατική Κρέμα Προσώπου για Εγκυμοσύνη στα 30